Sosyal Medya

Coğrafyamız

FeyzioÄŸluÂ’ndan kritik mesaj

Mayıs 2014'teki Danıştay kuruluş yıldönümü töreniydi. Türkiye Barolar Birliği BaşkanıMetin Feyzioğlu kürsüde konuşuyordu. Van'daki depremzedelerle alakalı, devlet sanki hiçbir şey yapmamış gibi haksızlıklarla dolu, biraz da ajitatif bir konuşma yaptı.



Hilal Kaplan - Sabah

Mayıs 2014'teki Danıştay kuruluÅŸ yıldönümü töreniydi. Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanıMetin FeyzioÄŸlu kürsüde konuÅŸuyordu. Van'daki depremzedelerle alakalı, devlet sanki hiçbir ÅŸey yapmamış gibi haksızlıklarla dolu, biraz da ajitatif bir konuÅŸma yaptı.
Van'da kısa süre içinde 18.000 konut yapan, bunları ev sahiplerine, artanları kura ile kiracılara veren, kurada çıkmayanlara da ev sahibi olmaları için TOKÄ° kolaylığı saÄŸlayan, deprem sonrası Van'a 5 katrilyonluk destek veren devleti suçlayan sözler sarf etti. Ãœstelik Danıştay BaÅŸkanı 45 dakika süren bir konuÅŸma yapmışken, FeyzioÄŸlu bir saate yakın kürsüde kalmıştı. O dönem BaÅŸbakan olan ErdoÄŸan dayanamadı ve tepki gösterdi. Karşılıklı kısa bir atışmadan sonra da salonu terk etti. ErdoÄŸan, o akÅŸam yaptığı baÅŸka bir konuÅŸmada eleÅŸtiriler içeren Danıştay BaÅŸkanı'nın konuÅŸmasını överken FeyzioÄŸlu'na niye tepki gösterdiÄŸini anlattı.
Aradan iki yıl geçti. Bu süreçte Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildi. İki genel seçim atlatıldı. Terör yeniden ve üç koldan ülkemize saldırmaya başladı. En son da FETÖ, 247 canımızı alan bir darbe girişimine imza attı.
Feyzioğlu, dün yine kürsüdeydi. Bu kez Kürsü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, muhatabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. Şöyle diyordu Feyzioğlu:
"CumhurbaÅŸkanımız büyük bir liderlik örneÄŸi gösterdi. Açıklamalarınızı duyunca yüreÄŸimiz ferahladı. Zatıaliniz bu darbe giriÅŸiminin püskürtülmesinde çok önemli görev yapmıştır. Kalkışmanın taktik hedefi CumhurbaÅŸkanımız, stratejik hedefiCumhuriyetimizdir demiÅŸtikTürkiye muhtemel bir iç savaşın eÅŸiÄŸinden dönmüştür. Ä°stisnasız 79 Baro, daha gece yarısı olmadan tavrımızı açıkça ortaya koymuÅŸtuk. Açıklamalarınızı duyunca yüreÄŸimiz ferahladı. Sayın cumhurbaÅŸkanım FETÖ'nün en çokistediÄŸi, suçlunun suçsuzdan ayrılmaması böylece FETÖ'cüler maÄŸdur rolünü oynayacakve uluslararası platformda algı çalışması yapacaklardır. Dünyaya FETÖ ile haklı mücadeleyi anlatmaya hazırız."
Feyzioğlu'nun konuşmasındaki en kritik önemdeki ifade, "Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Cumhuriyetimizdir" cümlesidir. Maalesef Gezi kalkışmasından bu yana anlatmaya çalıştığımız da budur. Dışarıdan ve siyaset dışı müdahalelerle, demokratik seçimlerin yapıldığı bir ülkenin başındaki kişiyi indirmek, o ülkenin işgali anlamına gelir. Böylesi bir durumu, o ülkenin düşmanları elbette destekler ve uygulayıcıların elini güçlendirmek için her tür hile ve taktiği uygular.
Üç yıldır "katil- hırsızdiktatör" üçgeninin dışına çıkamayan ve dolayısıyla muhatap alınmayan, alınmadıkça daha da bilenen muhalefet ÅŸayet eleÅŸtiri kültürünün bu aÅŸağılayıcı dilin dışında var olduÄŸunu anlayabilirse; iktidar da aÅŸağılayıcı olmayan her tür eleÅŸtiriye gönlünü açmayı baÅŸarabilirse, bizi 'kutuplaÅŸma' kod adıyla sokmaya çalıştıkları cendereden beraberce çıkabiliriz. CumhurbaÅŸkanı, bu yüzden geçen günkü konuÅŸmasında, "Ben dahil hiç kimse 15 Temmuz'dan Ã¶nceki gibi davranamaz" demiÅŸtir.
Erdoğan'ın mezarına tükürmekten bahseden köşe yazarları, onun idam edilmesinden bahseden şairler, kendisi bizzat yasadışı kasetle koltuğa gelmiş olmasına rağmen meclis kürsüsünden kaset dinleten muhalefet günlerini geride bırakalım ve devletimizin de ülkemizin de bu işgal kuvvetlerinden temizlenmesi için ortaklaşa çalışalım.
Devletteki seferberlik halinin millette de karşılık bulması, mücadelenin başarısı için şarttır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.